KRAV MAGA VOOR PROFESSIONALS

Politie & Justitie

Krav maga is een systeem bedoelt om mensen die in de "frontlinie" werken in een zo kort mogelijke tijd op een zo effectief mogelijke manier voldoende vaardig te krijgen zodat zij hun taken veilig uit kunnen voeren.

Het succes van Krav maga als zelfverdediging systeem van de Israëlische strijdkrachten bleef niet onopgemerkt, voornamelijk ook door de unieke fysieke en psychologische trainingsmethodieken. Er bleek naar Defensie ook vanuit de politie en veiligheidsdiensten een grote vraag te zijn naar een systeem als Krav Maga. Hierop is door de IKMF het Law Enforcement Krav Maga ontwikkeld. 

De Law Enforcement sectie vraagt om een andere aanpak. Waar er in het civiele systeem wordt uitgegaan van het principe om de situatie uit de weg gaan, eventueel noodzakelijk te reageren, te counteren en de situatie te verlaten, kan de wetshandhaver dit niet. Hij of zij zal binnen de rechtmatige uitoefening van de functie zo nodig moeten optreden en indien noodzakelijk ook tot aanhouding moeten overgaan. 

Deze politieambtenaren krijgen in toenemende mate bij het uitoefenen van hun werk te maken met agressie en geweld tegen hun persoon, collegae en soms zelf hun familie. 
Rekening houdend met subsidiariteit en proportionaliteit is het voor politie mensen moeilijk om de gulden middenweg te bewandelen onder extreme stress die bij een geweldsincident komt kijken. Met de moderne media van tegenwoordig, denk aan incidenten waarbij met de mobiele telefoon in de aanslag door omstanders elke handeling mogelijk wordt vastgelegd en met de wereld gedeeld wordt nog voordat je dienst is afgelopen, wordt het er niet makkelijker op ook omdat alleen dát stukje op internet komt wat de filmer uitkomt of heeft gezien. 

Agent zijn is een bewuste keuze, je wordt het niet voor het salaris maar het zit in je bloed. 

Dat betekent dat je ook die 16 uur per dag buiten je diensttijd diender bent zonder porto en zonder back up van collegae en geweldsmiddelen. Een stuk realistische zelfverdediging kan het verschil maken zowel binnen als buiten de diensttijd.

Binnen de politie organisatie heerst soms het beeld dat Krav Maga buitenproportioneel is en ongeschikt voor de diender. Als je op youtube naar die cowboy filmpjes kijkt kun je die indruk krijgen. Dit is onterecht, 9 van de 10 keer is het geeneens Krav Maga  en dikwijls ook behoorlijk uit het verband getrokken (denk als vergelijk ook nog maar aan die stukjes film op internet van een aanhouding die een passant heeft gefilmd waar ook vaak een verkeerd beeld bij ontstaat)

Krav Maga Law Enforcement is speciaal ontwikkeld voor de politie en behandelt naast zelfverdediging met en zonder geweldsmiddelen ook aanhoudingstechnieken, opbrenggrepen,  boeitechnieken, takedowns, unieke drills en scenario trainingen. Alles is goed te integreren en als aanvulling te gebruiken op de IBT vaardigheden om de diender zo veilig mogelijk zijn/haar werk te laten doen binnen de kaders van de Politie Wet, Ambtsinstructie en zoals voor ieder ander geldt art. 41 WvSr.

Nu pretenderen wij niet dat Krav Maga HET antwoordt is op alle problemen die de politie op straat te verwerken krijgt, maar we geloven dat als er met open vizier gekeken wordt naar wat wij te bieden hebben er tools uit gehaald kunnen worden die de veiligheid van de beambte zullen vergroten. Wij hopen dat U als diender of politieorganisatie niet in contact komt met een van de vele beunhazen die als paddenstoelen uit de grond schieten, hopend een graantje mee te pikken van het succes verhaal van Krav Maga. Dit is in het verleden nogal eens gebeurd hetgeen het Krav Maga imago veel schade heeft toegebracht.

Veel conflict situaties hadden voorkomen kunnen worden als bepaalde signalen eerder waren opgemerkt. De-escalatie, omgevingsbewustzijn, herkennen van bodylanguage zijn ook belangrijke onderdelen in zelfverdediging. Dit geldt voor alle doelgroepen en daarom besteden we hier ook aandacht aan.

Elke organisatie roept dat zij de grootste en de beste zijn, maar hoe bepaal je dat? IKMF is als enige krav maga organisatie officieel partner van de Israëlische overheid verantwoordelijk voor trainingen van alle elite eenheden van politie, veiligheidsdiensten en defensie. Niet af en toe een seminar waarmee veel kleinere organisaties opscheppen, maar structureel in contracten met de overheid, ook in het buitenland. Dit maakt wat de IKMF onderscheidt van alle anderen en waardoor u weet met de enige echte door de grondlegger opgerichtte organisatie te maken te hebben. Overheids instanties kunnen dit via de Israëlische ambassade bevestigd krijgen. IKMF heeft de laatste jaren een enorme voorsprong genomen op andere organisaties door zich te richten op realisme en kwaliteit middels aantrekken van specialisten uit de overheid.

Heeft u interesse in onze train de trainer programma's en law enforcement opleidingen in binnen en buitenland, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

We helpen u graag op weg.

DE OPLEIDING

De opleidingen tot Krav Maga Law Enforcement instructeur zijn niet bedoeld om het huidige IBT programma te tackelen, maar juist om te dienen als aanvulling.

Wij bieden een "train de trainer" programma.
IBT docenten die de opleiding gevolgd hebben kunnen uit het Krav Maga aanbod die dingen halen die zij belangrijk vinden om aan hun collegae mee te geven voor situaties tijdens en/of buiten de dienst.
De opleiding wordt gegeven door Israëlische specialisten van ons global team. U bent in goede handen en uw kijk op zelfverdediging zal niet meer hetzelfde zijn als voorheen.
Een verrijking van uw kennis in vele opzichten, of u er nu wel of niet iets mee doet.
Binnen de IKMF Nederland hebben we een aantal instructeurs die zelf werkzaam zijn binnen de diverse politiekorpsen en we beschikken dan ook over kennis van de Nederlandse politie situatie.

 

Wij kunnen op verzoek een Krav Maga Law Enforcement instructor course plannen. Deze zal uitsluitend toegankelijk zijn voor mensen uit het vak. Gewone politie, BSB, AT, KMar, D.S.I., overige speciale teams en IBT docenten. Niet toegankelijk voor burgers, beveiligers en Boa's. (met uitzondering van defensie bewaking)

Met deze cursus bent u niet gecertificeerd om als civiel Krav Maga instructeur les te geven maar kunt u de Krav Maga principes en logica toepassen binnen uw IBT lessen of uw collegae uitleggen en laten ervaren waarom Krav Maga relatief makkelijk en snel te leren is, de technieken effectief en efficiënt zijn, de technieken praktisch, intuïtief zijn, dat de technieken zijn gebaseerd op natuurlijke reacties en dat Krav Maga het “world’s best, street-and-battle tested fighting system” is.

Het is burger instructeurs van de IKMF niet toegestaan structureel krav maga lessen te geven aan politie en justitie. Dit i.v.m. onvoldoende kennis van het vak en de politiewet/ambtsinstructies.

De opleiding tot Krav Maga Law Enforcement Instructeur kost €2900,- p/p

Heeft u belangstelling individueel of als organisatie, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere info.

Overzicht trainingslocaties: Krav maga voor Politie en Justitie


Protect Invest IJmuiden

willemsbeekweg 80A
IJmuiden
Noord-Holland

Meer info

Defensivetactics Kampen

Dieselstraat 2
Kampen
Overijssel

Meer info

Defensivetactics Lelystad

Bingerden 41
Lelystad
Flevoland

Meer info

Defensivetactics Urk

Staartweg 36
Urk
Flevoland

Meer info

Defensivetactics Zwolle

Ambelt, dr Hengeveldweg 9
Zwolle
Overijssel

Meer info

Healthclub Heijenoord Arnhem

Amsterdamweg 107
Arnhem
Gelderland

Meer info

Krav4Defense Hoofddorp

waddenweg 83
Hoofddorp
Noord-Holland

Meer info

Protect Invest Alkmaar

Gabriel Metsulaan 36
Alkmaar
Noord-Holland

Meer info

Protect Invest Almere Buiten

Willem de Vlaminghstraat 33
Almere
Flevoland

Meer info

Protect Invest Almere Muziekwijk

Ravelplantsoen 7
Almere
Flevoland

Meer info

Protect Invest Almere Poort

Nimfenplein 1
Almere
Flevoland

Meer info

Protect Invest Almere Stad

walt disney plantsoen 74
Almere
Flevoland

Meer info

Protect Invest Alphen a/d Rijn

Henry Dunantweg 11
Alphen a/d Rijn
Zuid-Holland

Meer info

Protect Invest AmstelveenNoord-Holland

Meer info

Protect Invest Amsterdam Oost

Science Park 306
Amsterdam
Noord-Holland

Meer info

Protect Invest Den Bosch

Marathonloop 7
Den Bosch
Noord-Brabant

Meer info

Protect Invest Dronten

't Dok 3
Dronten
Flevoland

Meer info

Protect Invest Nieuw-Vennep

Kalslagerring 19
Nieuw Vennep
Noord-Holland

Meer info

Protect Invest Nieuwegein

Merweplein 1
Nieuwegein
Utrecht

Meer info

Protect Invest Noordwijk

Strandplevier 2
Noordwijk
Zuid-Holland

Meer info

Self Defense Academy Assen

Kortbossen 3
Assen
Drenthe

Meer info

Self Defense Academy Emmen

Valkenveld 122
Emmen
Drenthe

Meer info

Self Defense Academy Groningen

Semmelweisstraat 6
Groningen
Groningen

Meer info

Self Defense Academy Meppel

Ezingerweg 57
Meppel
Drenthe

Meer info

Tactical Dynamics Amersfoort

Sportpark Bokkeduinen 11
Amersfoort
Utrecht

Meer info

Tactical Dynamics Hilversum

Arena 303
Hilversum
Noord-Holland

Meer info

Tactical Dynamics Soest

Nijverheidsweg 8-04
Soest
Utrecht

Meer info