OVER DE IKMF

Stichting Krav Maga IKMF Nederland is een non-profit organisatie die zich als doel stelt zo veel mogelijk mensen weerbaar te maken en het Krav Maga in Nederland te promoten en te verbeteren.

De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1996 door vooraanstaande Krav Maga-experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 2). Bo (Expert level 3) is aangesteld als vertegenwoordiger voor IKMF Nederland.

Inmiddels is de IKMF in 90 landen vertegenwoordigd en is de organisatie betrokken bij het wekelijks trainen van ruim 100.000 mensen wereldwijd die om verschillende redenen de trainingen volgen. In tientallen landen is de IKMF actief in het trainen van militaire, politie en security eenheden alsmede het opleiden van instructeurs van deze units. De ervaring en expertise van de IKMF op gebied van krav maga toepassingen binnen het raamwerk van de wet is uniek te noemen, zowel voor burger toepassingen als voor overheidsdiensten.

In haar 25 jarig bestaan heeft de IKMF meer dan een miljoen mensen weerbaar gemaakt en als gevolg daarvan levens gered van hen die middels preventief of fysiek daadkrachtig handelen erger wisten te voorkomen.
Elke organisatie roept dat zij de grootste en de beste zijn, maar hoe bepaal je dat?

IKMF is als enige krav maga organisatie opgericht door de grondlegger Imi Lichtenfeld zelf en officieël partner van de Israelische overheid en daarmee verantwoordelijk voor trainingen van alle elite eenheden van politie, veiligheidsdiensten en defensie in Israel. Dit onderscheidt de IKMF van alle anderen en weet u met de enige echte organisatie te maken te hebben. Overheids instanties kunnen dit bij de Israëlische Ambassade verifiëren. IKMF heeft de laatste jaren een enorme voorsprong genomen op andere organisaties door zich te richten op realisme, eenvoud en kwaliteit middels aantrekken van specialisten uit de overheid. Deze expertise vindt nu zijn weg in alle divisies van IKMF krav maga. Dit maakt ons krav maga uniek en effectief voor alle doelgroepen.


DE IKMF ZORGT ONDER MEER VOOR

  • Nieuwe technieken en lesmethoden, zoals Kids Krav Maga en het integreren van functionele training, zoals bv. kettlebell training of Trojan workout. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek beter kan. Deze wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.
  • Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs. Alle Krav Maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het Global Instructeur Team afgewisseld met high-levelled nationale instructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.
  • Centrale examens afnemen. De examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur en/of Nederlandse expert levels. Zo doende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.
  • Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Kortom: u weet dus dat u kwaliteit mag verwachten als u gaat trainen bij een IKMF-school! Voor de internationale website van IKMF-Israël, kijkt u op: