Arik Nativ (G2)


InstructeurArik Nativ

Les krijgen van Arik betekent dat er realistische praktijksituaties worden nagebootst. Er is focus op zowel mentale als fysieke kracht, uithoudingsvermogen en zelfverdedigingstechnieken en dat ook nog eens allemaal gecombineerd met heel veel plezier!

Deze geboren Israëliër heeft in zijn jonge jaren veel aan Karate (Shotokan) en Taekwondo gedaan. Na zijn eerste ervaring met een vechtpartij tijdens zijn middelbare schooltijd ontdekte hij dat de sierlijke bewegingen van deze vechtkunsten niet echt effectief zijn.

Op zijn 17de heeft hij op school kennis gemaakt met Krav Maga. De weerbaarheidslessen werden er op reguliere basis gegeven als aanvulling op de lichamelijke opvoeding.

Tijdens zijn vier jaar durende dienstperiode in het Israelische leger werden zijn Krav Maga disciplines verder uitgebouwd. Hier ontwikkelde hij ook de passie voor het trainen van anderen. Wanneer zijn eenheid niet op een operationele missie was, was als eerste luitenant in de landmacht, het trainen van dienstplichtigen en reservisten zijn kerntaak.

In 1991 is hij naar Nederland verhuisd. Eenmaal in Nederland is hij langzaamaan weer begonnen met het beoefenen van Krav Maga, onder andere bij Martijn Bos (Expert 4) in Rotterdam.

Onderwijl was hij ook, voor een periode van 10 jaar, verbonden aan Defensie bij 'De School van Vredesmissies' in Harskamp. Hier worden Nederlandse, maar ook buitenlandse officieren getraind voor vredesmissies onder mandaat van de UN. Zijn taak was om in een soort 'scripted reality' een rol te spelen als "warlord". Er werd dankbaar gebruik gemaakt van zijn ervaring en kennis met die cultuur. Het doel was om de UN officieren, die uitgezonden werden naar het Midden-Oosten en Afrika, voor te bereiden op het communiceren, onderhandelen en het omgaan met de lokale bazen die andere overtuigingen hadden.

Verder is hij ook een bezield hardloper. Hij heeft talloze halve marathons gelopen en 4 hele marathons.

In 2014 is hij weer begonnen met Krav Maga trainingen bij Rick Lablans (Expert 2) in Nijkerk. In april 2015 heeft hij zijn instructeursopleiding met succes afgerond en vanaf september 2015 geeft hij Krav Maga lessen in Leidsche Rijn, Utrecht.