Raymon Alberti (G2)


InstructeurRaymon Alberti

Ik ben Raymon Alberti, geboren in 1988 in Naarden en opgegroeid in Almere.

Al van jongs af aan had ik interesse in (vecht-)sporten. Dit begon toen ik jong was onder andere met judo. Toen ik wat ouder was zocht ik het met name in de teamsport basketbal. En als tiener heb ik mij vooral gericht op fitness en kickboksen.

Vechtsporten hebben mij eigenlijk altijd geïnteresseerd, niet alleen om te doen maar ook om naar te kijken. Mijn eerste aanraking met Krav Maga was dan ook toen ik op Discovery Channel een aflevering van Fight Quest aan het kijken was en ik was meteen enorm enthousiast.

Na een kleine zoektocht op internet kwam ik terecht op een advertentie voor een Krav Maga seminar voor een nieuw te openen school in Almere. Ik heb het seminar gevolgd en mij direct ingeschreven bij Tactical Defense onder leiding van Jeroen en Rotem.

Vanaf deze tijd is mijn liefde en passie voor Krav Maga alleen maar gegroeid. En ook het goede gevoel voor de IKMF is alleen maar groter geworden nadat ik mee ben geweest op SummerCamp in 2014.

Als ik heel eerlijk ben, heb ik eigenlijk nooit de ambitie gehad om docent, leraar of instructeur te worden. Dit is min of meer zo'n beetje op mijn pad gekomen en gegroeid. Mijn trainers hebben mij ooit de vraag gesteld, "Hoe kijk jij er tegen aan om ooit zelf les te geven". Ik werd op dat moment eigenlijk een beetje overrompeld door deze vraag.
De onzekerheid maakte steeds meer plaats voor enthousiasme en toen mij de vraag "Zou je de CIC willen volgen" een paar jaar later gesteld werd, kon ik volmondig JA antwoorden.

Na 23 dagen keihard trainen, studeren en examens afleggen onder leiding van Tamir Gilad, Israel Tamir en Orel Malka heb ik in januari 2020 de IKMF Civilian Instructor Course succesvol afgerond. Sindsdien ben ik toegevoegd aan het instructeursteam van Tactical Defense en verzorgen wij daar gezamenlijk de lessen.

Ik ben erg gemotiveerd, enthousiast en ik heb een positieve instelling.

"Het draait bij Krav Maga niet alleen maar om kracht, het is voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, groot of klein. Krav Maga heeft voor iedereen een oplossing en dat maakt het zo mooi."