KRAV MAGA VOOR DEFENSIE

Dat krav maga bij uitstek geschikt is voor militairen, zal inmiddels geen geheim meer zijn. De IKMF verzorgt wereldwijd in tientallen landen militaire trainingen en leidt militaire instructeurs op in het geven van krav maga. Talloze instructeurs van special forces, maar ook reguliere eenheden hebben in landen als o.a. U.S.A., Australië, U.K. Duitsland, Polen hebben reeds trainingsprogramma's achter de rug en worden middels een vervolg programma regelmatig bijgeschoold.

Het krav maga voor militairen verschilt in dat van burgers, politie en overige doelgroepen. Het is voor burgers niet van belang om te leren werken en vechten met geweren, pistolen of explosieven. Het krav maga voor militairen richt zich voornamelijk op het zogenaamde close combat.  Man tegen man gevecht met en zonder wapens, in kleine ruimtes of buiten. Gebruik makend van de middelen die je tot je beschikking hebt en rekening houdend met de beperkingen waar je als militair mee te maken hebt. Daarmee bedoelen we beperkingen van de uitrusting zoals rugzak, schervenvest, helm en overige zaken,  maar ook beperkingen in het mandaat waar militairen mee te maken krijgen, vooral waneer ze op uitzending zijn. Wel of niet wapens gebruiken en zo niet, hoe verdedigen we ons dan?

De Israelische strijdkrachten hebben als geen ander te maken met het feit dat het oog van de wereld op hen gericht is en ze een dun koord bewandelen.  Alles wordt breed uitgemeten in de media en er is dan ook veel aandacht besteed aan het zoveel mogelijk beperken van excessief geweld. Het Israelische leger heeft dan ook naast de defensieve taak het land te beschermen ook een politionele taak binnen de eigen grenzen. Met name tijdens oproer is het voor zowel politie als militairen een aanslag op hun professionaliteit en zelfbeheersing geen dodelijk geweld te gebruiken en komt het vaak neer op gebruik van krav maga om het vege lijf te redden.

IKMF levert expertise en jaren lange ervaring van mensen uit het vak.  Hoog gekwalificeerde en zeer ervaren instructeurs die zelf jarenlang actief zijn of geweest zijn binnen de IDF en/of de geheime diensten. Nederlandse militaire instructeurs zullen worden opgeleid tot militair krav maga instructeur door deze Israelische top instructeurs om vervolgens deze nieuwe kennis te kunnen integreren in het bestaande m.z.v. programma.

IKMF is de enige officiele partner van de IDF ( Israeli defense force) en traint alle operationele eenheden. Daarnaast is de IKMF actief in het geven van Krav Maga binnen de US army.


Krav maga voor de gewone militair of voor speciale eenheden. Wij leveren maatwerk in overleg met onze klant. Militair instructeurs worden voor alle duidelijkheid niet gecertificeerd voor het lesgeven aan burgers, daar er grote verschillen zijn in de verschillende systemen.

Heeft u interesse, wilt u meer weten over welke mogelijkheden wij bieden voor onze krijgsmacht onderdelen, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch contact opnemen.

Structureel lesgeven aan militaire eenheden is uitsluitend voorbehouden aan instructeurs van defensie. Het is onze (burger) instructeurs zonder militaire achtergrond en zonder IKMF militairy krav maga certificering niet toegestaan om les te geven aan militairen anders dan in hun vrije tijd.  

Overzicht trainingslocaties: Krav maga voor defensie


Protect Invest IJmuiden

willemsbeekweg 80A
IJmuiden
Noord-Holland

Meer info

Allstimula Blerick

vastenavondkampstraat 73
Blerick
Limburg

Meer info

Allstimula Roermond

Middenhoven 10
Roermond
Limburg

Meer info

Protect Invest Alkmaar

Gabriel Metsulaan 36
Alkmaar
Noord-Holland

Meer info

Protect Invest Almere Buiten

Willem de Vlaminghstraat 33
Almere
Flevoland

Meer info

Protect Invest Almere Muziekwijk

Ravelplantsoen 7
Almere
Flevoland

Meer info

Protect Invest Almere Poort

Nimfenplein 1
Almere
Flevoland

Meer info

Protect Invest Almere Stad

walt disney plantsoen 74
Almere
Flevoland

Meer info

Protect Invest Alphen a/d Rijn

Henry Dunantweg 11
Alphen a/d Rijn
Zuid-Holland

Meer info

Protect Invest AmstelveenNoord-Holland

Meer info

Protect Invest Amsterdam Oost

Science Park 306
Amsterdam
Noord-Holland

Meer info

Protect Invest Den Bosch

Marathonloop 7
Den Bosch
Noord-Brabant

Meer info

Protect Invest Dronten

't Dok 3
Dronten
Flevoland

Meer info

Protect Invest Nieuw-Vennep

Kalslagerring 19
Nieuw Vennep
Noord-Holland

Meer info

Protect Invest Nieuwegein

Merweplein 1
Nieuwegein
Utrecht

Meer info

Tactical Dynamics Amersfoort

Sportpark Bokkeduinen 11
Amersfoort
Utrecht

Meer info

Tactical Dynamics Hilversum

Arena 303
Hilversum
Noord-Holland

Meer info

Tactical Dynamics Soest

Nijverheidsweg 8-04
Soest
Utrecht

Meer info