Mario Schouten (EXPERT 3)


InstructeurMario Schouten

Mario Schouten, Krav Maga level Expert 3, is een voormalig militair 1989-1995 met missie ervaringen en politieagent van1995 tot 2017. Eigenaar van Protect Invest en coördinator van de Law Enforcement Division van IKMF Nederland.

Hij heeft een ruime ervaring in diversen vechtsporten zoals o.a. Judo, Pencak Silat, Taekwondo, Hapkido, Wing Tsun, Jeet Kune Do, Eskrima en Muay Thai, waarvan hij Muay Thai en Eslrima doceerde.  In 2003 volgde hij een 4-weekse intensieve Krav Maga-instructeur opleiding in Netanya, in Israël. en voltooide deze succesvol, onder auspiciën van Grootmeester Haim Gidon van de IKMA (Israeli Krav Maga Association) In 2003 werd Protect Invest geboren en opende haar deuren, met als eerste de locatie Nieuwegein gevolgd door Amsterdam. Inmiddels heeft Protect Invest een uitgebreid instructeurs team, voornamelijk afkomstig uit de politie en defensie met een ruime praktijk ervaring. Protect Invest heeft inmiddels meerdere locaties in Nederland.

 In 2009 ontving hij zijn Krav Maga Black-belt. Hij reisde veelvuldig naar Israel, de Verenigde Staten, maar ook andere landen, zoals Australië om andere specialistische opleidingen te volgen. Met name Law Enforcement en Close Protection gerelateerde opleidingen. 

In 2012 besloot Mario toe te treden tot de IKMF In der loop der jaren heeft hij dan ook uitgebreide ervaringen opgedaan in het doceren van trainingen aan overheidsdiensten in binnen- en buitenland. Leuke ervaringen zijn o.a. uitzendingen naar China, waar hij de Chinese Anti Terreur-eenheden, Politie en de Secret Service trainde voor de IKMF en seminars verzorgde voor diversen doelgroepen.

Mario werkt full time als trainer  fysieke en mentale werbaarheid, is een coach en verzorgt naast Krav Maga, trainingen op het gebied van predictive profiling en verbale en fysieke agressie hanterring. 

Uitgeleerd raakt hij nooit en er staan er nog vele opleidingen op zijn bucket list.


Mario zijn slogan: “Sometimes a teacher, always a student