Cees Kapitein (G3)


InstructeurCees Kapitein

Ik leerde al heel vroeg dat zelfverdediging essentieel is in iedere opvoeding.

Ik verhuisde op jonge leeftijd naar Emmeloord (zoiets als van Amsterdam naar Rotterdam verhuizen) en moest mij staande houden tussen zeer vijandige klasgenoten.
Dit is uiteindelijk wel goed gekomen, maar is wel bepalend geweest voor de rest van mijn leven. Ik heb altijd al een gezonde interesse gehad voor allerlei soorten vechtsport en heb een aantal jaren aan kickboksen gedaan. Uiteindelijk werd het voetbal en was ik, naast de sportschool, dus jaren te vinden in de verdediging van Urk 5.

Ik ben zelfstandig ondernemer en was op een gegeven moment te druk om zelfs nog maar aan sporten te denken. Tot ik, op een regenachtige avond in November, Krav Maga tegenkwam op het internet. Ik was meteen verkocht.
Toch duurde het nog een jaar voor ik een proefles nam bij Bo van Velzen (Defensive Tactics). Eén proefles ... veertien dagen spierpijn ... héérlijk!
Het roer ging om, ik miste geen les, ik was ziek, het Krav Maga virus had me te pakken.

Elzo Lesange, ook student bij Bo van Velzen, ging de CIC (Civillian Instructor Course) doen en peilde of ik daar ook geen oren naar had. Ik? Een instructeur? Dat had ik nou niet echt verwacht, maar na enige overweging besloot ik ervoor te gaan. April 2014 heb ik mijn instructursdiploma behaald na een intersieve opleiding van niemand minder dan Israel Cohen, Tamir Gilad en Avi Moyal, die stuk voor stuk tot de top op het gebied van Krav Maga horen.

Op dit moment geef ik nog les in Lelystad, maar hoop in de nabije toekomst een nieuw Krav Maga trainingscentrum te openen. Op het gebied van Krav Maga wil ik mij verder blijven ontwikkelen en die kennis doorgeven aan kinderen en volwassenen.
'So that one may walk in peace.'