ZELFVERDEDIGING/KRAV MAGA VOOR LHBTI'ERS

LHBTIDe laatste jaren heeft er een historische en verontrustende toename plaatsgevonden van geweld tegen de LHBTI-gemeenschap. Terwijl deze gemeenschap hoopt op verandering door vredig te protesteren, lijkt de noodzaak om je als LHBTI’er te kunnen verdediging onvermijdelijk. De IKMF steunt de LHBTI-gemeenschap in gelijkheid en veiligheid en daarom hebben we een speciaal programma voor LHBTI’ers genaamd R.E.A.D.Y.: Responsibly Empower And Defend Yourself.

Bij zelfverdediging voor LHBTI’ers zijn andere dingen belangrijk dan bij de zelfverdediging van cisgender hetero mannen en vrouwen. Ook zijn er specifieke scenario’s die voor LHBTI’ers een gevaar vormen. Kon je in de jaren '90 als LHBTI’er nog 'flierefluitend over straat'; nu moet je je wel echt bewust zijn van waar je je bevindt. Een ordinaire ‘kroeghoek’ van iemand die het niet eens is met je levensstijl. Een woordenwisseling met een intimiderend groepje jongeren tijdens het stappen. Krav Maga geeft de handvatten om dergelijke situaties te vermijden, te voorkomen, eruit te ontsnappen, aanvallen te ontwijken, jezelf te verdedigen en te bevrijden. Een compleet pakket van fysieke en mentale beheersing in dreigende situaties, welke ook nog eens goed is voor je conditie en body shaping.

Het R.E.A.D.Y. programma is aangepast aan de behoeften en scenario’s van LHBTI’ers, maar lijkt in de meeste opzichten op reguliere Krav Maga-lessen. De Krav Maga-technieken borduren voort op natuurlijke reacties en reflexen. Dit maakt dat je er in (relatief) korte tijd goed in kunt worden. Doordat het een jong systeem is, zijn de technieken ontwikkeld om om te gaan met de agressie en escalatieladder van de huidige maatschappij. Als R.E.A.D.Y. deelnemer leer je hoe je de Krav Maga-technieken toe kan passen om zo veiliger en zelfverzekerder door het leven te gaan.

Krav Maga LHBTIDeelnemer reguliere lessen Amsterdam:

"Sinds ik meedoe bij Krav Maga voel ik me zekerder op straat. Niet dat ik nu een soort Arnold Schwarzenegger ben, maar ben me wel meer bewust van mijn eigen kracht en dat geeft rust. Ook het open en vriendschappelijk karakter van de groep Krav'ers vind ik super. Eigenlijk krijg je er een stel vrienden bij cadeau.”

Workshopdeelnemer, Chinese LHBTI activiste:

“I finally found the power within myself to fight back. I feel liberated and empowered to be myself.”

Workshopdeelnemer, Sri Lankaanse LHBTI activiste:

“In a world where women are often vulnerable physically and emotionally, it was an eye opening experience to have had some self-defense training. Not only did we learn, we were also inspired to take this back home and start this within in our communities.”

Deelnemer reguliere lessen Amsterdam:

“De Zelfverdediging/Krav Maga-trainingen zijn voor mij vooral goed als Anger-managementtool. Ik merk dat ik meer in control ben in situaties waar ik vroeger eerder aan geweld dacht. Het geeft rust en het is door de vechtervaring die ik heb, makkelijker om escalerende situaties in te schatten en in te grijpen op het moment dat het echt nodig is.”

Workshopdeelnemer, Maleisische LHBTI activiste:

“I did not know I was able to defend myself and counter attack in so many ways.”

BE SMART AND R.E.A.D.Y

DOWNLOAD PDF

LHBTI DIVISIE

Stephan WattimenaIn Nederland is Stephan Wattimena coördinator van de LHBTI Divisie. Stephan is al jaren werkzaam in personal training, agressiemanagement, zelfverdediging en Krav Maga. Hij is opgeleid docent lichamelijke opvoeding, eigenaar van NoNonsenseGym, IKMF Civilian Instructor en hoofdtrainer bij de eerste officiële Nederlandse IKMF LHBTI-locatie. Stephan geeft al langere tijd weerbaarheids-trainingen aan LHBTI’ers.

Sinds twee jaar geeft hij echter ook Krav Maga-les aan deelnemers van het IKMF-vrouwenprogramma Stay Away. Hij is in zijn functie als coördinator LHBTI Divisie een aanspreekpunt voor LHBTI’ers en neemt de taak op zich om zo veel mogelijk het LHBTI Krav Maga-programma te promoten op nationaal niveau.

Overzicht trainingslocaties: lhbti


No Nonsense Gym (Naarden)

Kobaltstraat 16
Naarden
Noord-Holland

Meer info

Tijgertje LHBTI Zelfverdediging/Krav Maga

Antonio Vivaldistraat 15
Amsterdam
Noord-Holland

Meer info

Trojan Power Academy Haarlem

Gonnetstraat 7
Haarlem
Noord-Holland

Meer info