Raymond Frek van Voorst (G2)


InstructeurRaymond Frek van Voorst

Mijn naam is Raymond Frek - van Voorst (“van Voorst“ heb ik van mijn vrouw meegekregen).

Op dit moment woon in met mijn gezin in het gemoedelijke dorpje Leuvenheim. Ik ben geboren en getogen in Brummen, het dorp wat naast Leuvenheim ligt. Daar heb ik tot mijn 37e gewoond en toen heb ik een 5-jarig uitstapje naar Arnhem gemaakt.

Op jonge leeftijd werd ik meegenomen door mijn vader naar de Judoschool. Gelijk na de eerste kennismaking wist ik dat dit de sport was voor mij. Tot mijn 13e jaar heb ik aan Judo gedaan en vanaf mijn 7e ook op wedstrijd-niveau. Al mijn vriendjes zaten intussen op voetbal, dus stopte ik op mijn 13e met Judo en ging ook op voetbal. Na tussentijds ook nog een 2-tal jaren te hebben gekickbokst, gingen mijn vrouw (toen nog vriendin) en ik in Arnhem wonen. En daar begon het Krav Maga verhaal pas echt....

Ik had genoeg van elke zondagochtend naar Brummen gaan om te voetballen. Het werd tijd om de “kicksen“ aan de wilgen te hangen en een andere uitdaging te zoeken. En lieten ze in Arnhem daar nou een “Healthclub Heijenoord“ hebben, waar ze nog altijd Krav Maga lessen geven. Nieuwsgierig naar dit uiterst effectieve verdedigingssysteem, ben ik een proefles gaan volgen.

Gevolg; Direct verslaafd aan Krav Maga en 8 jaar later, mag ik mezelf, na een intensieve C.I.C. in 2020, officieel Krav Maga Civilian Instructor noemen.

Mijn dank is dan ook groot, dat ik dit heb mogen doen. Tamir Gilad, Israel Tamir en Orel Malka; mijn dank voor de grappige, zware, leerzame en wijze lessen die ik heb mogen ontvangen van jullie. Speciaal dank aan mijn gezin en familie, die mij gedurende het hele traject hebben gesteund. And last, but certainly not least; Toon Stelling, de man die dit alles voor mij mogelijk heeft gemaakt!

Kida!