Tactical Dynamics Hilversum

Krav Maga is een zeer praktisch en realistisch Israëlisch zelfverdedigingssysteem. De belangrijkste reden voor Imi Sde-Or (Imi Lichtenfeld), de grondlegger van Krav Maga, om het systeem te ontwikkelen, was dat iedereen, man of vrouw, jong of oud, in staat moet worden gesteld om zich te verdedigen wanneer dat noodzakelijk is. Zijn motto was: 'So that one may walk in peace'. Dit principe is heel belangrijk binnen Krav Maga Hilversum. Als school zijn we aangesloten bij de International Krav Maga Federation, de Israelische Federatie die is opgericht met toestemming van Imi zelf, ter verspreiding van Krav Maga. Onze Israëlische Director Avi Moyal, het hoofd van de IKMF, was jarenlang een directe student van Imi. Het doel van de IKMF is de verspreiding van Krav Maga, en daaraan willen wij graag een bijdrage leveren.

Bij Krav Maga Hilversum vinden we de sfeer erg belangrijk. We trainen hard, met veel discipline maar dit betekent niet dat we vergeten dat we met allemaal volwassenen onder elkaar zijn. Wees dus niet bang dat je wordt afgeblaft, daar is geen sprake van.

De nadruk ligt bij ons op de kwaliteit van de technieken, en om dit te bereiken, houden we de groepen klein. Het gaat erom dat de technieken en reacties in je systeem zitten, en dat bereik je door te zorgen dat de basis goed is. We hebben liever dat je weet wat je moet doen om veilig te zijn en te blijven, dan dat je zo snel mogelijk door de levels gaat. Immers, aan een vals gevoel van veiligheid heeft niemand iets. We herhalen regelmatig de basis (ter indicatie: zelfs de hoogste level instructeurs doen dit nog steeds), onder variërende druk, en breiden die steeds uit naar de eisen van de level waarvoor je traint. Krav Maga heeft als kenmerk dat we zoveel mogelijk dezelfde technieken gebruiken tegen verschillende problemen, en elke uitbreiding van een techniek komt voort uit de basistechniek.

Ondanks dat we niet de nadruk leggen op de examens, doen we die (wanneer je daarin geïnteresseerd bent) wel. Zowel landelijk als binnen de school. Wanneer de instructeur aangeeft dat je daar klaar voor bent, kun je daaraan deelnemen om te testen voor de volgende level.

 

Krav Maga Hilversum

Dudok Arena
Arena 303
1213 NW Hilversum

Vestiging Locatie Groep Lestijden
Hilversum Dudok Arena Hilversum Volwassenen vanaf 17 jaar Maandag 18:30 - 19:30
Hilversum Dudok Arena Hilversum Volwassenen (gevorderden) Maandag 19:30 - 20:30
Hilversum Dudok Arena Hilversum Volwassenen vanaf 17 jaar Woensdag 18:30 - 19:30
Hilversum Dudok Arena Hilversum Volwassenen (gevorderden) Woensdag 19:30 - 20:30

Kijk voor het actuele rooster, proeflessen e.d. op de website van deze IKMF club: www.tacticaldynamics.nl

 

 
Instructeur

Chris Meijers (E1)

Civillian Krav Maga Instructeur IKMF Nederland
Lees meer
Instructeur

Johnno Kaligis (G5)

Tactical Krav Maga Instructor - IKMF Nederland
Lees meer
Instructeur

Max Zinnemers (G1)

Civilian krav maga instructor IKMF Nederland
Lees meer
Instructeur

Koos Kok (G3)


Lees meer

Marjorie Molensky (G1)


Lees meer

Robbert Hoving (G1)


Lees meer