Valentino Weststrate (G3)


InstructeurValentino Weststrate

Valentino is ooit als klein jongetje voor het eerst in contact gekomen met vechtsport toen hij begon met Judo. Na enige tijd begon hij in te zien dat judo wel erg leuk was maar in zijn ogen beperkt. Hij wilde meer dus na zijn judo periode heeft Valentino diverse vechtsporten beoefend waarvan 2 voor langere tijd, Pencak Silat (Setia Hati) en Taekwon-do.

Eenmaal begonnen met studeren en werken was er helaas een lange periode weinig tijd om vechtsporten te beoefenen. Wel was hij altijd opzoek naar een systeem zonder beperkingen door regels. Veel vechtsporten / kunsten hebben de beperking van regels en een nadruk op sport. Geen enkel systeem prikkelde zijn interesse totdat op een zomerdag er een kort artikel in de plaatselijke krant stond over Krav Maga.

Dit artikel beschreef exact wat hij altijd vond en hoe men zou moeten denken over zelfverdediging. Het mooie was dat er ook nog in lesgegeven werd in zijn woonplaats Lelystad. Uiteraard heeft hij direct gebeld en is hij gaan kijken bij Defensivetactics. Het was een mooie zomeravond en de training was op het strand en het begon direct te kriebelen. Na het volgen van het basis seminar is hij vol enthousiasme begonnen met het beoefenen van Krav Maga. Na 6 jaar het met veel plezier volgen van Krav Maga lessen bij Bo van Velzen wilde hij graag verder groeien. In 2015 kreeg hij de mogelijkheid de CIC (CiviIian Instructor Course ) te volgen die hij succesvol heeft afgerond. Sindsdien versterkt hij het Defensivetactics team.