Ferry Liem (G5)


InstructeurFerry Liem

Ferry is opgegroeid in Meppel en is op 7-jarige leeftijd met voetballen begonnen, zoals alle jongens uit de klas. Na zes jaar heeft hij de overstap gemaakt naar het basketballen, dit bleek een goede zet. Al snel werd zijn snelheid en motivatie opgemerkt door coach Edwin Reyenga en mocht Ferry meespelen met het beste team van zijn lichting. Samen met dit team heeft Ferry een aantal mooie prestaties neergezet, waaronder als hoogtepunten tweemaal deelname aan het Nederlands kampioenschap voor clubteams waarbij ze de eerste keer op de vijfde plaats en de tweede keer op de derde plaats eindigden. Daarnaast is Ferry tijdens een toernooi in België uitgekomen voor het Nederlands jeugdteam. Het laatste seizoen is Ferry voor Assen uitgekomen in de eredivisie basketball voor junioren.

 

Door onder andere verplichtingen op school in Leeuwarden is Ferry toen gestopt met basketballen en is zich meer gaan focussen op individuele sporten. In eerste instantie op fitness, maar al snel kwam de oude liefde voor vechtsporten bovenborrelen. Na zijn studie in Leeuwarden is Ferry in Den Bosch terechtgekomen en hier is hij begonnen met Shaolin Kung Fu. Tijdens deze lessen lag de nadruk vooral op conditie, lenigheid, kracht en de verschillende sierlijke vormen. Na ongeveer 9 jaar begon de zoektocht naar een meer realistische sport waarmee je jezelf in de realiteit staande kan houden. Bij Ling-Ho Gym vond Ferry in eerste instantie wat hij miste bij Shaolin Kung-Fu. De combinatie van Kung-Fu, Thai- en kickboxen sprak hem erg aan. De trainingen bij Ling-Ho Gym waren fysiek zwaar en het sparren met wedstrijdvechters zorgde voor meer motivatie om beter te worden. Toch ontbrak er iets?

 

Na ongeveer twee en half jaar bij Ling-Ho Gym getraind te hebben, maakte Ferry begin 2009 de overstap naar Krav Maga in Vught, toen nog aangesloten bij de International Krav Maga Federation (IKMF). Hier vielen de puzzelstukjes ineen en na vier jaar heeft Ferry besloten om zelf instructeur te willen worden in dit prachtige zelfverdedigingssysteem. Op 17 juli 2013 is Ferry in Londen instructeur geworden na 180 uren training onder leiding van achtereenvolgens, Amnon Darsa/Dan Oren, Israel Cohen and Tamir Gilad.

In september 2019 heeft hij met goed gevolg de Kids Instructor Course (KIC) voltooid.