Dennis Rijbroek (EXPERT 2)


InstructeurDennis Rijbroek

Hallo,

Ik ben zelf in contact gekomen met Krav Maga in 2008. Ik was op zoek naar een goede en doeltreffende zelfverdediging- of vechtsport, die aansloot bij mijn werkzaamheden voor mijn baan bij de overheid. Verschillende vechtsporten had ik al geprobeerd, maar kon niet iets vinden waar ik mij echt thuis voelde en wat direct aansloot op mijn behoefte.

Nadat ik in 2007 een aflevering van Fight Quest op Discovery Channel had gezien van en over Krav Maga, had ik het vermoeden dat dit het wel eens zou kunnen zijn.

In 2008 opende Krav4Defense, een sportschool aangesloten bij de International Krav Maga Federation ( IKMF), haar deuren. Ik besloot mij in te schrijven en ben vanaf het eerste uur verknocht aan Krav Maga geraakt. Dit door de wijze waarop het gedoceerd wordt, de effectiviteit en het gemak waarmee het aangeleerd kan worden en ook de sfeer binnen de vereniging. Ik train vanaf dat moment dan ook non stop.

In 2013 heb ik de instructeurs opleiding van de IKMF doorlopen. Geen onzin cursus maar een, naar mij later is gebleken, gedegen opleiding.

Na te worden getest op technieken en het lesgeven, behaalde ik het instructeursdiploma en ben vanaf dat moment les gaan geven bij Krav4Defense en voor de IKMF.

Ik besloot dan ook niet alleen maar les te geven, maar ook mede-eigenaar te worden van de club K4D V.O.F.

Ik vind het mooi te zien dat we iedereen fysiek en metaal weerbaar maken. Vaak zien de leden dit in eerste instantie zelf niet. Mooi om onze kennis uit te mogen dragen en door te kunnen geven. Sterk aan Krav4Defense (K4D) is de begeleiding voor de leden per level.

Krav Maga is in mijn ogen een realistisch zelfverdedigingssysteem. De opbouw in van vluchten als het kan, tot aan het verdedigen tegen fysieke aanvallen met mogelijk zelfs mes, stok of vuurwapens en hiermee jezelf, maar ook anderen beschermen tegen veel voorkomende aanvallen is super.

In de tussentijd ben ik, aangezien ik het lesgeven steeds leuker ging vinden, overgestapt van baan. Ik ken de klappen van de zweep op straat en de ellende die elkaar daar bezorgd wordt. Hierdoor kan ik ook zeggen dat we technieken aanleren die er praktisch toe doen!

Inmiddels ben ik sinds 2016 na intensieve omscholing, naast instructeur voor Krav4Defense, fulltime IBT docent geweld en gevaarbeheersing bij de politie.

Quote: Once a teacher always a student

 

Krav Maga CV:

  • Civil Instructor
  • Kids instructor
  • Stay Away/women instructor
  • Law Enforcement instructor
     

Meer info?
Zie www.krav4defense.nl