Jan Bouwmeester (G2)


InstructeurJan Bouwmeester

Mijn eerste kennismaking met krav maga was met een collega die al aardig wat ervaring in krav maga had opgedaan. Onmiddellijk was ik enthousiast door de directheid en no-nonsense van de technieken, dus wilde ik meteen regelmatig gaan trainen om me het systeem eigen te maken. Dit ging weer een stapje verder dan vechtsporten die ik al eerder had beoefend. Bij krav maga leerde ik hoe te reageren als de tegenstander niet netjes voor je staat, niet 1 tegen 1, zonder een scheidsrechter erbij. Mijn collega adviseerde me wel een goede bond te zoeken om te zorgen dat je traint in technieken die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo kwam ik op het spoor van de IKMF en zonder twijfel schreef ik mij in.

Na 5 jaren met plezier trainen bij Tactical Defense in Almere en een paar trainingskampen in Israel, had ik een goed beeld gekregen van krav maga bij de IKMF. Ik concludeerde dat ze voor echt elke situatie oplossingen hebben. Hoewel je nooit uitgeleerd bent (het kan ten slotte altijd beter, sneller en en beter getimed) wilde ik een volgende stap zetten. Instructeur worden zodat ik anderen kan helpen bekwamen en een mooie uitdaging om zelf nog meer te groeien. Tijdens de Civilian Instructor Course heb ik kennis gemaakt met de achterliggende trainingsfilosofie van de IKMF. Waar ik het meest van onder de indruk ben is de manier waarop er met natuurlijke reflexen wordt gewerkt en de logische opbouw van het curriculum.

Na het behalen van de Civilian Instructor Course begin 2020 is het mijn doel zoveel mogelijk mensen te helpen zichzelf op een goede wijze te verdedigen. Lekker trainen met elkaar, samen aan fitheid werken op je eigen nivo en een verdedigingssysteem leren dat je altijd bij je hebt. En op die momenten dat je je bedreigd voelt, voorkomen als het kan en beslissend zijn als het moet. So that one may walk in peace...