Defense4all Utrecht

Krav Maga, letterlijk vertaald `contact gevecht`, is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF, de Israeli Defense Force. De grondlegger, Imi Lichtenfeld, heeft het systeem Krav Maga ontwikkeld om in korte tijd een effectief systeem te ontwikkelen voor soldaten. Na WO II werd in 1948 de staat Israel opgericht waarbij er in korte tijd een leger paraat moest zijn vanwege alle bedreigingen van omringende landen. Dat systeem moest toen met name snel, simpel, effectief en makkelijk aan te leren zijn. Krav Maga staat wereldwijd bekend als het beste zelfverdedigingssysteem dat er is.

So that one may walk in peace


Voor Imi was de belangrijkste reden om de IKMF op te richten dat iedereen, man of vrouw, jong of oud, in staat is zich te verdedigen wanneer dat noodzakelijk was. Zijn motto was: `So that one may walk in peace`. De technieken zijn gebaseerd op en (door-)ontwikkeld vanuit dat principe. Dat betekent bijvoorbeeld, dat je in zelfverdediging niet moet worden `gehinderd` door regels. Dit is dan ook direct het grootste verschil tussen een (vecht-)sport en een zelfverdedigingssysteem, want wanneer je traint op regels, train je op beperking. Krav Maga is ontwikkeld voor op straat. Er is geen scheidsrechter die ingrijpt en er zijn geen regels die zeggen `dat mag niet, dat is gevaarlijk`. De enige regels waar we hoe dan ook aan gebonden zijn, zijn uiteraard de regels van de wet en de bijbehorende proportionaliteit.

Defense4all is een door de IKMF gecertificeerde school en biedt daarmee de echte Israëlische Krav Maga. Het doel van Defense4all is om op klanten mijn passie voor Krav Maga over te brengen en daarmee mensen weerbaar te maken. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo groeien in dit verdedigingssysteem en kiezen om wel of niet diploma`s te halen voor bepaalde niveaus. Ik vind het belangrijk dat iedereen met plezier de trainingen volgt en na iedere les met wat extra zelfvertrouwen weer naar huis gaat. Wie geïnteresseerd is, kan deelnemen aan examens binnen de school of landelijk. Als de instructeur aangeeft dat je er klaar voor bent, kun je examen afleggen om door te gaan naar het volgende level.

We werken iedere les aan conditie en kracht, maar vooral aan de essentie van Krav Maga: Het leren inschatten en vermijden van potentieel gevaarlijke situaties, maar vooral het leren van effectieve technieken, zodat je in het geval van een aanval op jezelf of op anderen altijd zo weet te handelen dat je veilig thuiskomt. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk en intensief!

Defense4all geeft les op maandag en donderdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Locatie: 

Eendenkooi 3, 4105 TR  Culemborg
(In Sporthal de Parijsch)


Ga naar de website


Instructeur

Geoffrey Gersie (E1)

Civilian krav maga instructor IKMF Nederland
Lees meer