Mark Siero (EXPERT 1)


InstructeurMark Siero

Na een harde aanvaring op straat was Mark op zijn 15e vastbesloten zichzelf weerbaarder te maken. Vanuit zijn Indische achtergrond kwam hij in contact met de vechtkunst Pencak Silat Pukulan Rowo Belong en dit heeft hij 16 jaar met veel passie gedaan. In die tijd heeft Mark zijn eerste ervaringen opgedaan in het lesgeven als assistent leraar. Naast Pukulan deed hij ook kickboksen. In 2006 is hij met Pukulan gestopt en is hij met Muay Thai begonnen.

Na het zien van een documentaire over Krav Maga is hij geboeid geraakt door dit systeem. Wat hem aansprak was dat Krav Maga geen vechtsport is, maar een puur zelfverdedigingssysteem om je te redden uit hachelijke situaties waarin je in de hedendaagse maatschappij mee geconfronteerd kunt worden.

Begin 2011 is hij gestart als leerling bij Defensive Tactics onder leiding van Bo van Velzen en Jeroen Meijer. Eind 2013 vertelde Bo dat hij zijn team wilde uitbreiden en Mark pakte deze kans met beide handen aan. In 2014 is hij gestart met de Civilian Instructor Course onder deskundige leiding van niemand minder dan Israel Cohen (Expert 2), Tamir Gilad (Expert 5) en Avi Moyal (Master 2).

Op 2 april 2014 ontving hij zijn Instructeursdiploma uit handen van master Avi Moyal.