Maarten Lok (G2)


InstructeurMaarten Lok

De onvoorspelbaarheid en het onontkoombare van volledig uit de hand lopende agressie, vraagt om een heel andere benadering dan de traditionele vechtsporten bieden. Het binnen het Krav Maga instinctief reageren op een aanval die uit het niets komt en om die aanval zo snel mogelijk te beëindigen, door deze uiterst fel en doelmatig over te nemen, vindt Maarten fascinerend. Hij vertelt graag verder.

Op voordracht van Mario Schouten, hoofdinstructeur van Protect Invest, volgde ik in 2016 de Civil Instructor Course onder leiding van Tamir Gilad, Israel Cohen en Avi Moyal. En m.i.v. 2017 ben ik werkzaam als instructeur.

Binnen Protect Invest spelen doorzettingsvermogen en improvisatie een even grote rol als het perfect uitvoeren van techniek. Dat is ook hoe ik het Krav Maga beleef en wil overbrengen op anderen. Ik heb een sportachtergrond in boksen, kickboksen en martiale bewegingskunst en ben daarnaast werkzaam als instructeur en coach op het gebied van publiek optreden. Ik geef les in fysieke en mentale weerbaarheid aan beroepsgroepen, welke in aanraking komen met intimidatie en mogelijk verregaande agressie. Mijn expertise bestaat er ook uit om hoe om te gaan met de eigen lichaamstaal, binnen deze zeer stressvolle situaties. Het nu ook instructie geven in Krav Maga, is een krachtige aanvulling daarop. Met name wanneer het de-escaleren of vermijden van geweld geen nut meer heeft.

Mijn doel is om iedereen die daar om vraagt, te trainen in de essentie van het werkelijke, regelloze gevecht en het leren ontdekken van je eigen vermogens daarbinnen. Of je nu Krav Maga doet, omdat je het nodig hebt, denkt nodig te gaan hebben, of gewoon beoefent, omdat het leuk en zeer sportief is om te doen. Ik wil je goed leren vechten, met zoveel mogelijk techniek en inzet.

Het ontdekken en verbeteren van je eigens vermogens en vergroten van je fysieke en geestelijke weerbaarheid, is dat wat ik ambieer.