Alex Vuik (G1)


InstructeurAlex Vuik

Ik ben Alex en woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Soest. In mijn jeugd heb ik verschillenden vechtsporten beoefend zoals Karate en Taekwondo. Na jaren niet meer aan vechtsport te hebben gedaan, kwam de interesse voor zelfverdediging een aantal jaren geleden toch weer aan de oppervlakte bovendrijven. Na onderzoek naar de mogelijkheden binnen mijn regio, kwam ik op het spoor van Krav Maga en Tactical Dynamics Soest. Al vanaf het moment dat ik ben begonnen met trainen, ben ik erg enthousiast over dit effectieve zelfverdedigingssysteem.

Inmiddels kan ik concluderen dat Krav Maga niet meer uit mijn leven is weg te denken. Ik wil mijn passie delen en de kennis en kunde vanuit het Krav Maga doorgeven aan eenieder die zich hiervoor wil inzetten. Het is fantastisch om te zien hoe iemand zich ontwikkelt op het gebied van persoonlijkheid, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid in allerhande situaties en confrontaties. Als slechts die ene keer dat het nodig is, iemand zichzelf kan redden en veilig thuiskomt, dan was het alle investering en voorbereiding waard.

Na het afronden van de IKMF Civillian Instructor Course in 2020 ben ik toegetreden tot het instructorteam van Tactical Dynamics met vestigingen in Soest, Amersfoort en Hilversum. Hier verzorgen we wekelijks trainingen voor meerdere groepen kids, jeugd, volwassenen en senioren.