Mario Schouten (EXPERT 2)


InstructeurMario Schouten

Mario Schouten, Krav maga level Expert 2, is een voormalig militair 1989-1995 (missies/ervaring) en politieagent van1995 tot 2017. Eigenaar van Protect Invest en coördinator van de Law Enforcement Division van IKMF Nederland.

Hij heef een ruime ervaring in diversen vechtsporten zoals o.a. Judo, Pencak Silat, Kickboksen, Taekwondo, Hapkido, Wing Tsun, Jeet Kune Do, Eskrima en Muay Thai. In 2003 volgde hij een 4-weekse intensieve Krav Maga-instructeur opleiding in Netanya, Israël. Hij was daarmee de eerste Nederlandse Krav Maga-instructeur die een officiële Krav Maga-instructeur opleiding volgde in Israël en deze succesvol voltooide, onder auspiciën van Haim Gidon van de IKMA (Israeli Krav Maga Association).

In 2003 werd Protect Invest geboren en opende haar deuren, met als eerste de locatie Nieuwegein gevolgd door Amsterdam. Inmiddels heeft Protect Invest een uitgebreid instructeurs team, voornamelijk afkomstig uit de overheidsdiensten met ruime praktijk ervaring. Protect Invest heeft inmiddels meerdere locaties in Nederland.

In 2003 was Krav Maga nog onbekend voor het publiek en toen is Mario begonnen met het doceren, alsmede het verspreiden van Krav Maga in binnen- en buitenland. In de periode 2003-2012 vertegenwoordigde en was hij verbonden met de IKMA in Israel en Krav Maga Worldwide in de Verenigde Staten. In 2009 ontving hij zijn Krav Maga Black-belt. Hij reisde veelvuldig naar Israel, de Verenigde Staten, maar ook andere landen, zoals Australië om Krav Maga en andere specialistische opleidingen te volgen. Met name Law Enforcement gerelateerd opleidingen en andere specialistische (instructeur) opleidingen. 

In 2012 besloot Mario toe te treden tot de IKMF (International Krav Maga Federation). In der loop der jaren heeft hij dan ook uitgebreide ervaringen opgedaan in het doceren van trainingen aan overheidsdiensten in binnen- en
buitenland. Leuke ervaringen zijn o.a. uitzendingen naar China, waar hij de Chinese Anti Terreur-eenheden, Politie en de Secret Service trainde voor de IKMF en seminars verzorde voor diversen doelgroepen zoals Stay Away trainingen voor vrouwen en Krav Maga Kids.

Mario is een full-time IKMF Krav Maga-instructeur. Naast de IKMF werkt hij samen met de Israeli Security Academy en de ESA Nederland. Hij is een gecertificeerde CPO Close Protection Operative, gecertificeerde Operational Security Profiler alsmede docent in verbale en fysieke agressei regulatie. Naast de Krav maga trainingen verzorgt Mario ook coaching. 

Uitgeleerd raakt hij nooit en er staan er nog vele opleidingen op zijn bucket list.


Mario zijn slogan: “Sometimes a teacher, always a student