Mario Schouten (EXPERT 2)


InstructeurMario Schouten

Mario Schouten, Krav maga level Expert 2, is een voormalig militair 1989-1995 (missies/ervaring) en politieagent van1995 tot 2017. CEO van Protect Invest en coördinator van de Law Enforcement Division van IKMF Nederland.

Hij heef een ruime ervaring in diversen vechtsporten. Vanaf zijn negende jaar begon hij met het beoefenen van diverse
vechtsporten zoals: Judo, Pencak Silat, Kickboksen, Taekwondo, Hapkido, Wing Tsun, Jeet Kune Do, Eskrima en Muay Thai.

Eind jaren 90 behaalde hij diverse instructeur opleidingen en begon hij met het doceren van Muay Thai en Eskrima. In 2001 kwam hij in aanraking met Krav Maga. Na een aantal jaren Krav Maga intensief te beoefenen
onder de IKMA wilde Mario Krav Maga instructeur worden. Vervolgens heeft hij in 2003 een 4-weekse intensieve Krav Maga-instructeur opleiding gevolgd in Netanya, Israël. Hij was daarmee de eerste Nederlandse Krav Maga-instructeur die een officiële Krav Maga-instructeur opleiding volgde in Israël en deze succesvol voltooide, onder auspiciën van Haim Gidon van de IKMA (Israeli Krav Maga Association).

In 2003 werd Protect Invest geboren en opende haar deuren, met als eerste de locatie Nieuwegein gevolgd door Amsterdam. Inmiddels heeft Protect Invest een uitgebreid instructeurs team, voornamelijk afkomstig uit politie en defensie met een ruime praktijk ervaring. Protect Invest heeft inmiddels meerdere locaties in Nederland.

In 2003 was Krav Maga nog onbekend voor het publiek en toen is Mario begonnen met het doceren, alsmede het verspreiden van Krav Maga in binnen- en buitenland. In de periode 2003-2012 vertegenwoordigde en was hij verbonden met de IKMA in Israel en Krav Maga Worldwide in de Verenigde Staten. In 2009 ontving hij zijn Krav Maga Black-belt. Hij reisde veelvuldig naar Israel, de Verenigde Staten, maar ook andere landen, zoals Australië om Krav Maga en andere specialistische opleidingen te volgen. Met name Law Enforcement gerelateerd opleidingen en andere specialistische (instructeur) opleidingen. Hij deed leuke ervaringen op waarbij hij trainde en politiediensten meedraaide met o.a. de LASD in de wijken Lynwood en Compton in de Verenigde Staten.

In 2012 besloot Mario toe te treden tot de IKMF (International Krav Maga Federation). In der loop der jaren heeft hij dan ook uitgebreide ervaringen opgedaan in het doceren van trainingen aan overheidsdiensten in binnen- en
buitenland. Leuke ervaringen zijn o.a. 2 uitzendingen naar China, waar hij de Chinese Anti Terreur-eenheden, politie en de Secret Service trainde voor de IKMF en seminars verzorde voor diversen doelgroepen zoals Stay Away trainingen voor vrouwen en Krav Maga Kids.

Mario is een full-time IKMF Krav Maga-instructeur. Naast de IKMF werkt hij samen met de Israeli Security Academy en de ESA Nederland. Hij is een gecertificeerde CPO Close Protection Operative en een gecertificeerde Operational Security Profiler. Uitgeleerd raakt hij nooit en er staan er nog vele opleidingen op zijn bucket list.


Mario zijn slogan: “Sometimes a teacher, always a student